Administrator
Odcinek XV
Na ostatniej radzie Patric (lsurv) użył na sobie Ukrytego Immunitetu , a Steve (Finito) anulował jego głos, przez co odpadł Theodore (Anthic) stosunkiem głosów 2:1. Patric (lsurv) został sam z sojuszem NAJS. Jednak zbliżało się F4, do którego dążył ten sojusz, a tworzyły go dwie pary. Patric (lsurv) miał szansę na finał z jedną z nich. I nie miał zamiaru poddawać się bez walki.
Cztery kolorowe fasolki i jedna czarna
Steve (Finito) prowadził bardzo spokojną grę, dzięki której niczym cień przemykał z rady na radę na coraz wyższy szczebel drabiny. Cieszył się każdym małym sukcesem, których powoli robiło się... zbyt wiele.
"Jestem już jedną nogą w finałowej czwórce.
Tylko jednej rzeczy zaczynam się bać. Mianowicie. Przed edycją mówiłem sobie, że chcę zostać sędzią. Jeszcze chwila, a nici z tego, bo zostanę finalistą. xD" Steve (Finito)
Przeciwieństwem Steve'a (Finito) był Patrick (lsurv), którego sojusz NAJS traktował jak swego rodzaju czarny charakter, który wprowadza zamęt i niszczy sielankową atmosferę. Jednak sam Patrick (lsurv) nie mógł być jedyną osobą w finale, a straciwszy najlepszego sojusznika, Theo (Anthica), musiał do tego finału wziąć kogoś z rywali.
"Niestety Alex (kamel98) musiał zjebać po raz kolejny. Pewnie duży wpływ na to wszystko miała Nathalie (One World) i jej brak zaufania do mnie i Theo (Anthica). Niemniej nie uważam, aby jego decyzja była słuszna. Gdyby zaufał mi i Theo (Anthicowi), to pewnie cała nasza trójka znalazłaby się w finale." Patric (lsurv)
Strach przed knowaniami Patrica (lsurva) bardzo szybko się rozprzestrzeniał, przez co podjęto działania zapobiegawcze.
"Nasz sojusz czwórki ma plan, by pogrążyć Patricka (lsurva) w najbliższej konkurencji o nietykalność, by ostatecznie wyeliminować chłopaka z rozgrywki. Mamy nadzieję, że uda nam się osiągnąć ten cel :))" Jacob (AussieRaf)
Wygrana Indywidualnego Immunitetu przez Patrica (lsurva) zmieniłaby wszystko. Dlatego NAJS wzięło sobie za punkt honoru uniemożliwienie mu tego.
"Niech go podczas pojedynków ktoś przywali płonącą deską klozetową, jak w Serialu Dead like me." Alexander (kamel98)
Jednak dzień mijał spokojnie i przed wyzwaniem o II niewiele się działo, czego skomentowanie zawsze mogło umilić czas oczekiwania na zadanie.
"W dniu dzisiejszym nie wydarzyło się nic. Absolutnie nic. Żadnych rozmów o grze, wyzwaniu i takie tam. Nawet ten wpis pojawia się tu z poczucia czystej przyzwoitości. (:" Steve (Finito)
Blindsidowe rewolucje
Alexander (kamel98) w pewnym momencie zaczął się obawiać, że jego sytuacja w grze jest zbyt dobra i inni mogą zwrócić na to uwagę. W pamięci utkwiła mu eliminacja w F5 w Survivor: Japonia - edycji prowadzonej przez Frio na wiosnę 2014. Nie chciał powtórki z rozrywki.
"Coraz bardziej muszę skupić uwagę na moim socjalu, teraz bardziej na Stevie (Finito), w tej grze nie ma już żadnych independent thinkers, ale to nie zmienia faktu, że i z ich głupoty można wpaść na pomysł wypieprzenia Alexa (kamela98). A co to w ogóle za strategia, żeby na mnie głosować? ;_: No beznadziejna, co nie? Ja to bym jej zakazał....kolejny dekret edukacyjny? ^ ^ : D" Alexander (kamel98)
Jego obawy były bardzo słuszne. Patrick (lsurv) sięgnął po najcięższe zapasy amunicji.
"Skoro nie udało mi się z Alexem (One Worldem) i jego nic nie robiącą amebą, to zrobię wszystko, by udało mi się jakoś przyłączyć do Jacoba (AussieRafa) i Steve'a (Finito). Zdaję sobie sprawę, że moje szanse na to nie są duże, jednak nie ryzykuje nic. W takim przypadku mogę tylko zyskać." Patrick (lsurv)
Na pierwszy ogień poszedł Jacob (AussieRaf), osoba, którą już nieraz Patrick (lsurv) próbował obudzić z letargu i przeciągnąć na swoją stronę.
"W międzyczasie, gdy podsmażałem sobie jedzenie przy kominku, podszedł do mnie Patrick (lsurv), który przez ostatnie parę dni nie rozmawiał ze mną, gdyż planował mojej eliminacji. Pogadaliśmy przez jakiś czas w sumie o niczym, aż w pewnym momencie zaczęliśmy rozmawiać o planach na finał, ponieważ chłopak uważa, że nic nie ma teraz do stracenia, a ja mógłbym skorzystać tylko na eliminacji Alexa (kamela98) z gry na kluczowym i rozstrzygającym etapie rozgrywki, gdzie już jesteśmy bliżej finału. Postanowiłem przemyśleć całą sprawę i skonsultować się w niej ze Stevem (Finito), gdyż ufamy sobie i współpracujemy ze sobą od początku, a Patrick (lsurv), jak dobrze wiem, już nie ufa Alexowi (kamelowi98) i Nathalie (One Worldowi) tak jak wcześniej. Jest do jedyny moment i dobra okazja na wyeliminowanie największego zagrożenia w finale, ale zadam sobie sensowne pytanie. Czy warto poświęcać sojusz F4 na rzecz finału z kimś, kto knuł za moimi plecami w drodze do mojej eliminacji? Bo ja prawdę mówiąc, nie widzę w tym jakiegoś głębszego sensu myślowego, choć na pewno byłby to kolejny ciekawy blindside w tym sezonie i zarazem ostatni w tym roku na Hogwarcie. Czas pokaże, jak rozwinie się sytuacja po zadaniu, kto zwycięży, a kto będzie musiał walczyć o przetrwanie." Jacob (AussieRaf)
Równocześnie paranoja Alexandra (kamela98) narastała. Jednak mógł tylko tupać nogami i wymyślać bojowe okrzyki, które zatrzymałyby lojalność Jacoba (AussieRafa) w odpowiednim miejscu.
"Bardzo, bardzo, chcę wygrać to zadanie. Jak już będę w F4 to na 99% dostanę się do finału, a na razie martwię się, że Jacob (AussieRaf) może się mnie zacząć bać. Okropnie tego nie chcę, wcale, a wcale mu nie zagrażam (no dobra, chyba zaczynam XD), ale nooo Jacob (AussieRaf), niebieski finał, wiesz, że tego chcesz, to jest teraz na topie, nie wolno się sprzeciwiać modzie, bo zginiesz marnie pozbawiony dolarów. Skończysz w nędzy bez pieniędzy. Taka wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba!" Alexander (kamel98)
Po jakimś czasie skończył z tym i postanowił za wszelką cenę wygrać Indywidualny Immunitet.
"Tak bardzo chcę wygrać to zadanie, nawet ćwiczyłem wczoraj i dziś wisielca w jakiś darmowych grach ;_;. Dziś chyba półtorej godziny XD. W autobusie grałem w tego wisielca na androida o_O. To zaczyna już być uzależnieniem! Zgadnij...albo zawiśnij. Jeju, muszę wygrać to IC ;_;, bo oni <na czele z Jacobem (AussieRafem)> pozbędą się mnie jak święconki na Wielkanoc : (. Już nie rozróżniam, które fakty i domysły są skutkiem paranoi, a które zdrowego rozsądku. Ja na ich miejscu spróbowałbym się mnie pozbyć, ale totalnie tego nie pochwalam XD. Zła strategia, nie tędy droga i w ogóle XD." Alexander (kamel98)
I udało mu się to, dzięki czemu kiełkujący blindside obumarł natychmiastowo.
To jeszcze nie koniec
Wszystko zostało przesądzone, a niedoszli spiskowcy musieli się pogodzić z porażką.
"Alex (kamel98) nie zdaje sobie być może sprawy, że gdyby nie jego II, to by dziś odpadł. Czemu? Od 2 dni rozmawiam z Jacobem (AussieRafem) i Patrykiem (lsurvem) na temat tego, co jeszcze ciekawego można zrobić prawdopodobnie po raz ostatni w tej edycji. Wszyscy jesteśmy zgodni, że jeśli Alex (kamel98) dojdzie do finału, to ma niemal zapewnione zwycięstwo. Dlatego chcieliśmy dziś w trójkę zrobić blindside'a na Alexandrze (kamelu98)." Steve (Finito)
W związku z niemożliwością zdrady NAJS, opcja pozostała jedna. Nie znaczy to, że nikt nie chciał zabezpieczyć się na wypadek... jakiegoś nieszczęśliwego zbiegu okoliczności. HII na tym etapie były już niedostępne, aczkolwiek zawsze lepiej, gdy pojedynczy głos będzie rzucony na kogoś innego.
"To zadanie to była poraża dla mnie. Mieliśmy fajny plan ze Stevem (Finito) i Patrickiem (lsurvem), aby wyeliminować Alexa (kamela98). Niestety, chłopak wygrał nietykalność i nasz pomysł legł w gruzach. Jedynym sensownym wyjściem z sytuacji jest wyeliminowanie Patricka (lsurva) na tym etapie rozgrywki. Trzeba tylko przekonać chłopaka do głosowania na Nathalie (One Worlda), na co raczej przystanie :)" Jacob (AussieRaf)
Patrick (lsurv) został zmuszony zmienić strategię, jednak walczył z takim samym zacięciem, jak to robił wcześniej.
"Rozmawiałem i z Jacobem (AussieRafem), i Stevem (Finito). Obaj są podobno przekonani do tego, aby pozbyć się z gry Nathalie (One Worlda). Steve (Finito) utworzył nawet konferencję, na której napisał, że możemy sobie pogratulować F04. Nie wierzę oczywiście w takie słowa i zachowuję w takim wypadku dystans. Jednak takie sytuacje dają mi nadzieję i szansę na to, że naprawdę może mi się udać zajść chociaż o jedno oczko wyżej." Patrick (lsurv)
Niestety, Patrick (lsurv) słusznie obawiał się, że jego działania były daremne.
"Plan na dzisiejszą radę przedstawia się z mojej perspektywy następująco:
Sojusz NAJS głosuje na Patryka (lsurva). Patryk (lsurv) głosuje na Nathalie (One Worlda). I tylko tyle i aż tyle..." Steve (Finito)
Tak dokładnie się stało. Jednak nie była to spokojna rada, a najwięcej nerwów kosztowała Jacoba (AussieRafa).
"W dużym napięciu oczekiwałem wraz z pozostałą częścią osób na wyniki głosowania. Patrick (lsurv) na całe szczęście został przegłosowany przez resztę rówieśników, zatem mogliśmy wrócić do domu Merlina i świętować, ponieważ zrealizowaliśmy swój cel, jakim było dotrwanie wspólnie do etapu finałowej czwórki, gdzie już każdy zawalczy o siebie i miejsce w ścisłym finale." Jacob (AussieRaf)
Uzasadnienia głosów:
Amigo...you are exterminated!
#Exterminators
Ewidentnie, totalnie i na maxa jesteś przeciwko mnie. Przeciwko każdemu. Mówisz, że każdy zberze najwięcej głosów w jury. Tak, tak...jeszcze trochę a usłyszę, że to Antek (Nix) wygra. Więc niestety musisz wylecieć BUM Ooops, too bad, so sad. Alexander (kamel98) na Patrica (lsurva)
Wiem, że mógłbym ugrać więcej, jednak ja chcę być lojalny wobec tych osób, którzy pomogli mi dojść do tego momentu. Mam nadzieję, że mogę zaufać swoim sojusznikom. Jacob (AussieRaf) na Patrica (lsurva)
Zapewne tęsknisz za Victorem (seto) i Teo (Anthiciem) dlatego dzisiaj pomogę Ci do nich dołączyć, nie musisz dziękować :) Nathalie (One World) na Patrica (lsurva)
Nie mam się nad czym w ogóle zastanawiać. Jest mi przykro, że zarówno ty i Alex (kamel98) postąpiliście w taki sposób. Musiałem szukać innego sposobu, a jak to przecież mówią - tonący brzytwy się chwyta. Mam nadzieję, że dałem radę. Patric (lsurv) na Nathalie (One Worlda)
Zabiję Twe nadzieje. Pytanie tylko, czy nie powinienem się cieszyć z Twojej naiwności... Steve (Finito) na Patrica (lsurva)