• Index
  •  » Wielka Sala
  •  » Przebiegi: Odcinek IX: "Potraktował nas jak pionki do szachów"

#1 2015-03-05 22:56:56

Satis Verborum

Administrator

49741636

Przebiegi: Odcinek IX: "Potraktował nas jak pionki do szachów"

http://i.imgur.com/MY7W0mh.png
Odcinek IX

Co się działo w przeciwnym do Śmierciożerców plemieniu? Jak wyglądała druga część podwójnej rady?

http://i.imgur.com/TM0VzaN.png

Jako pierwszy do Zakonu Feniksa postanowił wstąpić Victor (seto). Jego śladem podążył Alexander (kamel98), a następnie Patrick (lsurv). Felix (Jade) również uznał, że lepiej sobie poradzi w tym gronie, a Dave'owi (Exitusowi) zabrakło wyboru i musiał pogodzić się ze składem nowej drużyny. Ten sam los spotkał Jacoba (AussieRafa). Trafiła tutaj trójka byłych Gryfonów oraz trójka Krukonów, jednak jak się okazało, byłe hogwarckie domy już na tym etapie przestały mieć większe znaczenie.

W Kwaterze Głównej Zakonu Feniksa

Plemię to stanowiło raczej zgraną grupę, w której nikt nie czuł się szczególnie wyobcowany. Siatka różnych sojuszy gęsto się tutaj nakładała i każdy miał kogoś, z kim mógł czuć się pewnie. Niektórzy mieli jednak znacznie więcej szczęścia, niż by się spodziewali.

"To przemieszanie...kocham je po prostu <3 XD Jest super na prawdę, niespotykane i tak łatwo je ułożyć odpowiednio XD Główny sojusz mocarzy się rozłożył, wszystko under control, lepiej być nie mogło ;_;. Ta edycja idzie podejrzanie zbyt dobrze XD" Alexander (kamel98)

Zaś inni wybaczali sobie ostatnie rady, na których coś poszło nie tak. Zwłaszcza Felix (Jade) nie miał zbyt dużego pola do manewru. Musiał zapomnieć o ostatniej porażce i skupić się na przyszłości, a nie nawarzyć sobie kolejnego piwa.

"Cieszę się z podziału, ponieważ z każdą osobą mam świetny kontakt. Felix (Jade) pomimo, że go zdradziłem, nie rzucił się na mnie i nie zrobił mi pretensji, w przeciwieństwie do innych graczy, z tego, co mnie informowali." Jacob (AussieRaf)

Chociaż tuż po ogłoszeniu składów plemion widmo rady nie wydawało się bliskie, gracze szybko zaczęli się troszczyć o zabezpieczenie w razie jej wypadku.

"Na tym etapie założyłem sojusz ja - Alex (kamel98) - Victor (seto), dawny Ravenclaw. Dave (AussieRaf) oraz Patrick (lsurv) powinni przystać na propozycję wyeliminowania Felixa (Jade'a) z gry jako pierwszego, jednak tutaj nigdy nic nie wiadomo i trzeba umieć przewidywać każdą sytuację." Jacob (AussieRaf)

Felix (Jade) od dłuższego czasu sobie grabił u poszczególnych graczy. Nie tylko infantylnym zachowaniem, ale również podejmowaniem niewłaściwych decyzji. W dodatku na ostatniej radzie jako jedyny oddał głos z Lucasem (Mantridem), który odpadł. Nic więc dziwnego, że od samego początku on wydawał się dla większości najlepszym wyborem i jedyną opcją na tę radę.

"Na wspólnej konferencji z Victorem (seto) i Alexem (kamelem98) wyśmiewamy się z Felixa (Jade'a) i jasno dajemy sobie do zrozumienia, że sprawa jest omówiona i nie ma żadnego wahania się przed podjęciem decyzji." Patrick (lsurv)

Jednak okazało się, że nie każdy uważa wywalenie teraz Felixa (Jade'a) za najlepsze wyjście z sytuacji. W końcu tak charakterystyczną osobę można było wywalić w każdej dowolnej chwili. Czemu nie pokusić się teraz o jakiś ciekawszy ruch?

"Plany na radę są jak na razie takie, że ja- Alex (kamel98) - Victor (seto) trzymamy się razem i głosujemy wspólnie na Felixa (Jade'a). Dodatkowo przekonałem do siebie Patricka (lsurva), aby głosował ze mną również na Felixa (Jade'a). Jednak nie jestem przekonany, czy jest to dobry pomysł. (...) O wiele większym zagrożeniem jest dla mnie Victor (seto), który non stop wypożycza książki. Muszę jeszcze przemyśleć tę sytuację i spróbować dogadać się z paroma chłopakami, by głosowali na kogo innego niż Felix (Jade). Zobaczymy, jak to wszystko wyjdzie." Jacob (AussieRaf)

Jego punkt widzenia podzielał także Dave (Exitus), który z Felixem (Jadem) był w dobrych stosunkach i jasno dał innym do zrozumienia, że na niego głosu nie odda.

"Mam chęć głosować na Victora (seto), na którego mieliśmy głosować na ostatniej radzie (...). Felix (Jade) też jest za głosem na Victora (seto), teraz będę rozmawiać z Kamilem (Alexandrem, kamelem98), a potem z Patrykiem (lsurvem)." Dave (Exitus)

Ale przecież wszystko zostało już ustalone, dopięte na ostatni guzik.

"Rada u nas również miała być spokojna - wszyscy jak jeden mąż powtarzaliśmy, że opcja wywalenia Felixa (Jade'a) jest tą najbardziej pożądaną, bo nikt się z nim nie dogaduje, jest głupi i prowadzi własną, dziwną grę." Victor (seto)

Co mogło przewrócić sytuację do góry nogami?

Knucia z nowym HII w tle

W nagrodę za wygrane wyzwanie całe plemię uzyskało dostęp do Działu Ksiąg Zakazanych. Znajdowała się tam jedna z czterech części Diademu Roveny. Patrick (lsurv) miał już jakiś czas temu okazję być w Pokoju Życzeń (nagroda za dziennik), gdzie zgarnął jedną część oraz posiadał dwie z forów ogólnodostępnych dla wszystkich graczy. Brakowała mu tylko tej z Biblioteki. I chociaż posiadał wcześniej do niej link, to nie mógł przejąć immunitetu, nie odwiedzając uprzednio osobiście tego miejsca. Natychmiast po wejściu do Działu Ksiąg Zakazanych złożył Ukryty Immunitet.

"Cała sytuacja zaczęła w ogóle nabierać tempa po Dziale Ksiąg Zakazanych. Victor (seto) i Alex (kamel98) oraz Jacob (AussieRaf) dowiedzieli się, że z Działu zniknęło HII. Albo raczej część, która pomaga w jego uzyskaniu. I tak zaczęła powstawać w Plemieniu Panika. Bardzo bałem się, aby nie dać się rozgryźć. Z informacją o uzyskanej niespodziance podzieliłem się tylko z Theodorem." Patrick (lsurv)

Obawiano się HII i podejrzewano, że posiada je Dave (Exitus), który już tego dnia wysunął się na pierwszy plan, poszukując chętnych do głosowania na Victora (seto), którego traktował jako największe zagrożenie. Ucieszył się z pomocnej dłoni Patricka (lsurva), która ostatecznie zraniła go dotkliwie.

"Aby napędzić sytuację kazałem Davowi (Exitusowi) założyć rozmowę ze mną, Alexem (kamelem98) i Felixem (Jadem), abyśmy na niej wspólnie ustalili głosowanie, przez co wkopałem Dave'a (Exitusa) i był już na straconej pozycji." Patrick (lsurv)

Patrick (lsurv) obawiał się gracza o świetnym socjalu i postanowił wyeliminować go, korzystając z okazji. Niczego nieświadomy chłopak cieszył się z organizowanego blindsidu, a tymczasem wszyscy pozostali, poza wiernym mu Felixem (Jadem) obgadywali go na różnych konferencjach, robiąc z niego kolejnego Lucasa (Mantrida).

On jest już skończony

Po raz kolejny ktoś, kto próbował w tej edycji przejąć inicjatywę, był traktowany jak kombinator do natychmiastowego wywalenia. Dave (Exitus) , jak pozostali, nie zdawał sobie sprawy, jak źle jest. A wszystko mogło wyglądać tak pięknie...

"Moja koncepcja z F5 raven + Dave (Exitus) upadła : c, przez to ze Dave (Exitus) się nie potrafił zamknąć i trzymać tego, co było ustalone przed wiekami, jak jest wola nieba, to się z nią zgadzać trzeba, a nie na Vica (seto) głosować o_O." Alexander (kamel98)

Tymczasem Jacob (AussieRaf) wpadł na ciekawy pomysł stworzenia na tej radzie ryzykownego podziału głosów 2:2:2.

"Po rozmowach z chłopakami mogę wywnioskować, że mój plan podzielenia dziś głosów na Dave'a (Exitusa) oraz Felixa (Jade'a) powinien udać się. Alex (kamel98) i Victor (seto) poinformowali mnie wcześniej, że miałem słuszne obawy co do Dave'a (Exitusa), iż zaczął kombinować na korzyść Felixa (Jade'a). (...) Zaproponowałem chłopakom podział głosów 2-2, ponieważ uznałem, że jest to najlepsze wyjście, aby zabezpieczyć się przed ewentualnym użyciem Ukrytego Immunitetu. Zdaję sobie jednak sprawę z faktu, że w grę wchodzi podwójny głos, a wtedy może odpaść Victor (seto) lub ja. Ryzykuję, ale jeżeli plan powiedzie się, to w połączeniu będę mieć chrapkę na więcej kombinowania, ale nie w taki sposób, jak robił to Dave (Exitus) dzisiaj." Jacob (AussieRaf)

O dziwo, wszyscy wtajemniczeni zgodzili się na wprowadzenie go w życie. Tymczasem pozostała dwójka pozostawała w nieświadomości.

"Jeśli dobrze pójdzie to przewagą 4:2 odpadnie Victor (seto), a jeśli źle... wolę nie wspominać, cały plan pójdzie się **bać..." Dave (Exitus)

Zaś Felix (Jade) cieszył się, że celownik przestawił się na kogoś innego. Nie ważne, że nie wiedział, kto to będzie ostatecznie.

"Pewnie Śmierciożercy są pewni że odpadnę. Nic z tych rzeczy <3 Bidulek Victor Nott (seto) pisze, że nie zasługuję na połączenie, to mu jeszcze to udowodnię. Chcę widzieć jego minę, jak zobaczy dzisiejszy rozkład głosów! :D Kurdee, Jade wraca xD" Felix (Jade)

Do samego końca trwały intensywne rozmowy, przy czym każdy starał się ugrać jak najwięcej dla siebie.

"Są chyba cztery konferencje teraz : Ja + Vic (seto) + Patrick (lsurv); Ja + Vic (seto) + Jacob (AussieRaf); Ja + Patrick (lsurv) + Dave (Exitus) + Felix (Jade); Ja + Jacob (AussieRaf) + Patrick (lsurv) + Vic (seto). Tak dużo, jeju, ze sie jeszcze nie pomyliłem. Na każdej jest prawie to samo, jednak niektórymi informacjami nie dzielę się z wszystkimi, przeprowadzam powolne izolowanie Patricka (lsurva) od nadmiaru informacji, co by go głowa nie rozbolała." Alexander (kamel98)

Według planów, doszło do remisu 2:2:2 Felix (Jade), Victor (seto) i Dave (Exitus). W dogrywce jednomyślnie odpadł Dave (Exitus). Nie obyło się jednak bez wątpliwości, przynajmniej u niektórych.

"Z jednej strony był właśnie ten Dave (Exitus), który podobnie jak Lucas (Mantrid) ostatnio, zaczął za dużo kombinować, a przede wszystkim chciał mnie wywalić, ale z drugiej strony zasługiwał bardziej na dalszą grę. Dylemat - wywalać kogoś, kto mniej zasługuje na dalszą grę, ale jest mniejszym zagrożeniem czy na osobę, która grać dalej powinna, ale chce cię wywalić." Victor (seto)

Ta rada okazała się być triumfem Jacoba (AussieRafa), któremu udało się wykonać wymarzony ruch.

"Mój plan został w pełni zrealizowany. Odpadła osoba, która próbowała nieudolnie kombinować przeciwko moim wszystkim. Potraktował nas jak pionki do szachów.Jacob (AussieRaf)

Kiedy on cieszył się z sukcesu, Alexander (kamel98) siedział nad matematyką i rozmyślał o swoim "upionkowaniu" na tej radzie, w czasie której nie wykazał się żadną inicjatywą z powodu braku czasu. Jednak prawdziwa gra dopiero się zaczynała.

Uzasadnienia głosów:
Pierwsze głosowanie:

Felixie drogi....film przedstawi to lepiej patrz od 00:35 do 00:52.
https://www.youtube.com/watch?v=x_S0uxBX9LE
Alexander (kamel98) na Felixa (Jade'a).

Niech już się dzieje, to co ma się dziać. Niech to nie będzie żaden zamach na mnie, bo ta Rada jest najbardziej stresującą do tej pory. Odpadnij proszę! Patrick (lsurv) na Dave'a (Exitusa).

Mocny gracz, niebezpieczny po połączeniu musi odpaść. Dave (Exitus) na Victora (seto).

Przepraszam, ale NIGDZIE NIE NAPISAŁEM, ŻE NA CIEBIE NIE GŁOSUJE. Nara joł ziom, obyś nie miał HII, bo sie wkurzę :C Jade (Felix) na Victora (seto).

W sumie ten głos tak jakby się nie liczy, więc o Feliksie powiem tylko, że i tak wkrótce odpadniesz, bo nadal uważam, że jesteś głupi. A ty Dave - blindside, robisz to źle. Patrz jak robią to więksi chłopcy i ucz się ;) Victor (seto) na Felixa (Jade'a).

Heh, dzisiejszy głos to big move jak dotychczas. Powodzenia życzę na przyszłość :) Jacob (AussieRaf) na Dave'a (Exitusa).

Głosowanie dogrywkowe:

To jest najtrudniejszy głos, bo oddany na kogoś kogo bardzo lubię. Jednak ta osoba nie chciała zagłosować tak jak wcześniej powiedziała : (. Reap what you sow Alexander (kamel98) na Dave'a (Exitusa).

Ostatnio edytowany przez Satis Verborum (2015-03-06 06:55:57)

#2 2015-03-06 12:33:24

Dave Flint

Wyeliminowany

47902351

Re: Przebiegi: Odcinek IX: "Potraktował nas jak pionki do szachów"

Odcinek spoko :D
Że też ja się nie domyśliłem, że Patryk mnie wkopuje :D

#3 2015-03-06 12:42:58

Theodore Finningan

Sędzia

6326843

Re: Przebiegi: Odcinek IX: "Potraktował nas jak pionki do szachów"